Plottergép választó

Plotter vágógép választó

Milyen szempontok alapján válasszunk vágóplottert?

Mielőtt vágóplottert vásárolnánk, gondoljunk át néhány paramétert és tényezőt:

  • Üzlethelyiségbe vagy otthonra keresünk gépet?
  • Milyen szélességű és hosszúságú munkadarabokat készítünk?
  • Szoftveres és hardveres követelmények
  • Pénzügyi erőforrás
  • Léptetőmotoros vagy szervomotoros
  • Szervizháttér és alkatrész utánpótlás

Fontos tényező lehet, hogy a tágasabb otthonunkban, vagy egy kisebb, zsúfoltabb üzlethelyiségben szeretnénk használni a vágógépet. Ha van bőven helyünk erre a célra, akkor bátran választhatunk egy szélesebb fóliákhoz is alkalmas gépet, amivel már vállalhatunk autó fóliázást, kirakatok, üzletek dekorálását is. A legnagyobb vágásszélességgel bíró gépek akár az 1600 mm szélességű fóliát is képesek megmunkálni.
Vállalkozásunk minden vásárlói igényt kielégítve, többféle méretben értékesít vágóplottereket 320 mm – 1600 mm vágásszélességig.
Lehet szó kisebb méretű matricákról, vagy nagyobb méretű dekorációról, minden munkához forgalmazunk megfelelő vágógépet.

Ami szintén fontos tényező, az a vágási sebesség, illetve a vágófej nyomaték együtthatója. Ha kisebb méretű matricákat vágunk, akkor elegendő lehet a JK 361 típus is, ami kis helyen elfér, gazdaságos és pontosan dolgozik. Bármely méretben létezik léptető motoros és szervo motoros verzió is, illetve lézer segédfénnyel ellátott és érintőképernyős típus is. A szervo motoros gépek nagy előnye, hogy csendesebbek és gyorsabbak léptetőmotoros társaiknál, és ha ezeket a tulajdonságokat kiegészítjük egy kamera kontúr funkcióval, akkor máris büszke tulajdonosai lehetünk egy csendes, gyors, precíz kontúrvágásra is alkalmas TT450 GOLD típusú gépnek. A legjobb középút egy 720 mm-es vágásszélességgel rendelkező gép. Ezek a gépek már el vannak látva gurulós állvánnyal, amelynek segítségével könnyedén mozgatható, ha végeztünk a munkával. Továbbá rendelkeznek még tekercstartó rúddal is, ami megkönnyíti a fólia egyenletes adagolását. Ebben a méretben is létezik léptető és szervo motoros kivitel is, továbbá lézer segédfénnyel és kamera kontúrral ellátott verzió is. Ezek a típusok a: JK721, MH721, EH-720TS GOLD, és az AS-720TS PRO. Figyelembe véve a legtöbb, kereskedelemben kapható fólia szélességét (500-630 mm), ez a méret a legjobb választás.

Előfordul, hogy érkezik egy-egy olyan munka, amihez már nagyobb vágásszélesség szükséges. Ezen igények kielégítésére lehet válasz az: MH1351, ASTC 1350 érintőképernyős, AS1350TS PRO és a TENETH T59 L, melyek mind 1600 mm-es vágási szélességgel rendelkező gépek. Behozhatatlan előnye ezeknek a vágógépeknek, hogy a teljes vágási szélességben használhatóak. Tehát kivághatjuk vele a 3 cm-es és az 5 m-es matricákat is. A vásárlásnál érdemes megfontolni a megfelelő méret kiválasztását.

A vágóplotterek jellemzően kétféle hajtással kaphatóak. A régi jól bevált léptető motoros, ami megbízható, bizonyos méretekig pontos viszont valamivel hangosabb, mint a szervo motoros hajtás. A szervo motorral szerelt gépek gyorsabbak, csendesek és nagyobb méretnél is pontos, precíz vágás érhető el velük. Ezek a kényelmi opciók némileg nagyobb befektetéssel járnak, ugyanakkor hosszú távon kifizetődnek. Például ha egy bemutató teremben kívánjuk működtetni, ahol ügyfelek is előfordulnak, akkor a szervo motoros megoldás a preferáltabb, mivel nem hallatszik a motor által kibocsájtott zaj, csak a fólia surrogása ahogy a továbbító görgők mozgatják.

A Plottervágó gépeknek, ahogy az összes többi NC, CNC gépnek is, nincs különösebb erőforrás igényük, működtetésükhöz nem szükséges a legmodernebb, legerősebb számítógép, bármelyik általános célra használatos számítógép is megfelel. Ami fontos tényező, hogy kompatibilis operációs rendszer fusson a számítógépen, laptopon. Windows 10-11.

Egy vállalkozás beindításához viszonylag sok pénz szükséges. Különféle gépek, anyagok, műhely kialakítás, engedélyek és még sok minden más. Gyakran előfordul, hogy nincs meg a kellő anyagi fedezet, és beérjük inkább egy használt, bizonytalan műszaki állapotú géppel. Vagy választjuk a külföldről való behozatalt, ami számos kockázattal jár.
Cégünk vállalja a gépek szervizelését, bevizsgálását, szükség esetén szoftvertelepítést, és betanítást is, akár Online!
Új gép vásárlása esetén, igény szerint házhoz szállítjuk a kiválasztott gépet, és Anydesken keresztül a megtartjuk a betanítást. Egy új gép mindig jó befektetés, hiszen jó ideig nem kell foglalkozni a kopó alkatrészek generálta hibákkal, és meghibásodás esetén a háztól – házig garancia kényelmi megoldást nyújthat a garancia idő végéig. Ezen felül rendelkezésre állnak különféle kiegészítők: vágó alátétek, kések, tokmány, toll a rajzoláshoz, görgők. És minden egyéb alkatrész, amit meghibásodás esetén rövid határidővel cserélünk.

Legyen szó akár új, akár használt gépről cégünk mindig a leginkább testreszabott megoldást ajánlja Önnek. Vágóplottereinket számos kiegészítővel és opcióval értékesítjük. Termék portfóliónkban megtalálható vágóplottereink mind korunk kihívásainak is megfelelő modern, stabil felépítésű és divatos ergonómiai dizájnnal ellátott gépek.
Amennyiben kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal személyesen, vagy telefonon.

Kérdés esetén írj nekünk emailt az info@gyartovilag.hu-ra, vagy hívd fel ügyfélszolgálatunkat a 70/2058921-es telefonszámon, akik készséggel várják hívásodat.

Olvasd el Hőprésválasztó segédletünket is!
Olvasd el Lézergépválasztó segédletünket is!