Csempenyomtatás

Csempenyomtatás

Az egyedi csempékre mindig is nagy igény mutatkozott, legyen szó lakásfelújításról, éttermek, kávézók, szállodák, üzletek berendezéséhez vagy éppen műemlék-felújításhoz használt jó minőségű burkolatokról.

Napjainkban is egyre többen törekednek egyediségre, a stílusos lakásbelsőkre, enteriőr megvalósítására. Ennek tökéletes eszköze szublimációs transzfernyomtatás, mellyel fotó minőségben jeleníthetünk meg tájképet, művészeti alkotásokat, családi fényképeket, vagy akár üzletünkhöz kapcsolódó mintákat, hangulatteremtés, informálás, vagy márkaerősítés céljából.

A szublimációs technikának hála a csempenyomtatás anyagi és technikai szempontok alapján is könnyen elérhetővé vált, ráadásul a nyomatok minősége kiemelkedően tartós.

Ennek oka, hogy a nyomtatás során kémiai egyesülés történik, a minta közvetlenül beleég a lakkrétegbe, így nem tud lekopni, vagy leázni.
A nyomtatott csempe burkolatként való felhasználás mellett lehet pohár és tányéralátét, souvenir, vagy mutatós képhordozó, egy mozaik része, melyet fa keretbe is helyezhetünk.

Egy hőprés és egy szublimációs nyomtató alkotta rendszerrel pedig nemcsak csempét, hanem bármilyen szublimálható sík felületet nyomtathatunk például kőlapokat, fa és fém táblákat, üveglapokat vagy textileket (ruházat, póló, pulóver, párnahuzat, zászló, terítő stb.) anélkül, hogy további eszközre szükségünk lenne. Ha egy bögrepréssel is rendelkezünk, akkor hengeres testű tárgyakat, bögréket, poharakat, kulacsokat is dekorálhatunk.

Folyamatosan bővülő kínálatunkban szublimációs csempék többféle méretben elérhetőek; 10x10cm, 15x15cm, 15x20cm, 20x20cm, 20x25cm, 20x30cm.
Amennyiben kedvet kaptál a technika kipróbálásához, vedd fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot. Gödöllői bemutatótermünkben kész csempék vásárlása mellett betanulásra és próbanyomat készítésére is van lehetőség.

Linkekre kattintva olvass tovább szublimációlézergravírozás témában!

Olvass tovább póló és textilnyomtatásról, fa lézergravírozásról, retro fémtáblák és szublimált kerámiák készítéséről!