Fa lézergravírozás

Fa lézergravírozás

Egy CO2 lézergravírozóval sokféle anyagot megmunkálhatunk, mint például, fa, üveg, kő, műanyagok, plexi, gumi, textíliák, filc, akril, papír, bőr, vagy eloxált fém.
A lézer precíz és részletgazdag dekorálást tesz lehetővé, ezen felül a fából készült alapanyag természetes megjelenése és textúrája különleges vonzerőt kölcsönöz a végeredménynek.

Legnépszerűbb alapanyag a táblás rétegelt lemez, kedvező ára és könnyű megmunkálhatósága miatt, de akár fa hulladékanyagokat is felhasználhatunk.
Rétegelt lemezek közül a nyárfa kifejezetten könnyen gravírozható és vágható, mivel az anyaga puhább, illetve a rétegek között nem található csomó, ami megnehezíti a vágást. A nyír is gyakran használt alapanyag, ára valamivel kedvezőbb, azonban csomók gyakran előfordulhatnak benne. Pácolt, festett fa alapanyagok esetén, hasonlóan a galvanizált, eloxált fémekhez a legfelső festett réteg ég el és válik láthatóvá a fa eredeti színe.

Jó minőségű rétegelt lemez esetén egy megfelelően beállított 40w co2 lézerrel már 4-5mm vastag rétegelt lemezt is átvághatunk, általában a4-es méretű munkaterület mellett.

Nyitható gépházzal rendelkező gépeknél a munkaterületnél nagyobb méretű alapanyagokon is dolgozhatunk, de a rétegelt lemez kiválóan illeszthető és ragasztható is, igy akár kisebb lézergravírozó géppel is monumentális alkotásokra lehetünk képesek.

Lézergravírozás és vágás során a fa elég, ezért munka közben ne hagyjuk magára a gépet. Ha szeretnénk megelőzni a vágás vonalának elszíneződését, alkalmazzunk kompresszoros levegő elfújó rendszert. A gravírozás mélységét, és a fa elszíneződésének mértékét a lézererősség módosításával szabályozhatjuk.
Jellemző munkadarabok a teljesség igénye nélkül: karácsonyfadíszek, kulcstartók, névjegykártya, játékok, puzzle, képkeret, tolltartó, tányér és poháralátét, szalvéta és zsebkendőtartó, képkeretek, fali képek, emléktárgyak. boros doboz és különböző tárolódobozok, ház tábla
Amennyiben kedvet kaptál a technika kipróbálásához, vedd fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot. Gödöllői bemutatótermünkben kipróbálásra és mintadarab készítésére is van lehetőség.

Merülj el a lézertechnológiákban itt!

Lézergépet vásárolnál? Olvass többet róla itt!

Linkekre kattintva olvass tovább csempenyomtatásról, póló és textilnyomtatásról, retro fémtáblák és szublimált kerámiák készítéséről!